Informa’t de totes les activitats!

 

1. Fortificacions Búnquers de la Guerra Civil

Descripció de l’Activitat:

La Bateria de la Costa de l’Ametlla de Mar, popularment coneguda com Les Fortificacions, s’emmarcava dins de la fortificació del litoral català durant  la Guerra Civil Espanyola (1936-1939), per part de la Generalitat de Catalunya i la II República Espanyola. L’emplaçament d’aquest complex militar ve donat per la seva privilegiada situació dominant tot el Golf de Sant Jordi.
La Bateria de Costa de l’Ametlla de Mar presenta tres plataformes de tir per situar els obusos i 4 entrades al recinte interior. Dos entrades estan al camí principal i servien per aprovisionar els polvorins i les sales de recanvis. Les dos restants s’ubiquen als extrems de la plataforma de tir i abastien de munició els obusos. Darrera els obusos trobem dues portes que condueixen a un pou circular on llençaven la baina sobrant del projectil. La plataforma de tir també compta amb un sistema de drenatge excavat en trinxeres per evacuar les aigües pluvials al mar.El complex interior servia com a refugi antiaeri davant un possible bombardeig. Al pla més elevat trobem diferents pous de ventilació i cisternes de recaptació d’aigua de pluja.

  • * Visites per a grups. (consulteu preus i ofertes)

 

 

2. Coneix L’Ametlla de Mar

Descripció de l’Activitat:

De la mà de un guia local ens endinsem per tots els racons de l’Ametlla de mar, anirem passant per carrers plens d’història marinera, coneixent on antigament es feia la subhasta del peix i podem veure com el pas del temps ha anat creant una nova Ametlla de Mar que ha sabut conservar les seves arrels i els seus valors tradicionals.

  • Durada de l’ activitat 3 h aprox.
  • Preu: 10€
  • EL preu inclou: Guia + Reportatge fotogràfic + Tapa i copa

 

 

3. Ruta cicloturistica pels camps de la Mediterrànea

Descripció de l’Activitat:

Ruta cicloturística pel terme de la Cala, on ens endinsem a l’interior de l’Ametlla de Mar, aquesta ruta ens permet gaudir de la part més agrícola de la nostra població, camps d’oliveres i garrofers, camps d’ametllers i casetes de pedra seca, passarem pel camí dels Racons on visitarem un “Forn de Calç” de la època dels Musulmans. Seguidament anirem a veure part de les restes militars ” Fortificacions”   de l’Ametlla de Mar; són uns búnquers subterranis dels quals ara estan transformats en un petit museu.

  • Durada de l’ activitat: 2.30 h aprox.
  • Preu: 25€
  • Descomptes: +6 persones 10% de descompte +10 persones 15% de descompte
  • EL preu inclou: Monitor + bici + casc, Reportatge fotogràfic + Aperitiu.

 

Plànol de les Visites